Jan Vluggen  –  Vier Heemskinderen II

Dit kunstwerk is beschikbaar 

Formaat: 42 x 49 cm 

Formaat inclusief lijst: 50,5 x 60 cm 

Techniek: Houtsnede 

KuRVe-ID: JV 11 

Biografie

Johannes Antonius (Jan) Vluggen, geboren op 19 september 1941 te Amsterdam, volgde een opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs en daarna, van 1961 tot 1966 aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam.

Na zijn studie maakte hij diverse lange reizen naar Midden- en Zuid Amerika, om de oude Indiaanse culturen te bestuderen, en naar Indonesië.

Schilderijen van wilde dieren, mythologische figuren en tropische planten vormen de neerslag van zijn reisindrukken. Ook het landschap rond Abcoude is grafisch, in aquarel en op doek onderwerp voor zijn werk, vaak uitgevoerd in gloeiende kleuren.

 

Ook verdiepte hij zich in de glas-in-loodtechniek. De ramen en de voordeur van zijn huis in de Waardassackerstraat in Abcoude getuigden daarvan.

Hij voelde zich betrokken bij het behoud van ons cultureel erfgoed. Zo bracht hij vele maanden door op de zolder van het Gemeentehuis in Abcoude om de voormalige BKR-collectie te restaureren. Ook het glas-in-loodraam van glaskunstenaar Joop van den Broek, dat bij afbraak van het voormalig Gereformeerd Centrum verloren dreigde te gaan, wist hij te redden van de sloop.

Dat zijn belangstelling verder reikte dan het kunstenaarschap bewijst het feit dat hij tevens molenaar was.

Jan Vluggen overleed op 1 september 2009 in Abcoude.

Reserveer dit kunstwerk

6 + 4 =

Om te voorkomen dat wij ongewenste mail ontvangen vragen wij u de getallen op te tellen en in te vullen alvorens de aanvraag te versturen.

Algemene informatie

Kurve is in 2015 gestart met de verhuur van een groot deel van de collectie van De Ronde Venen. Stichting Kurve is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente De Ronde Venen.

Bij Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen kunt u kunstwerken lenen. De kunstwerken worden u in bruikleen toevertrouwd door Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen.

Contact informatie

KuRVe

info@kurve.nl

T. 0294 283 250

KvKnummer: 61290741

IBAN: NL07 INGB 0006 6238 30