Koos Haijkens  –  No fun

Dit kunstwerk is beschikbaar 

Formaat: 77 x 102 cm 

Formaat inclusief lijst: 80 x 104 cm 

Techniek: olie op doek 

KuRVe-ID: KH 08 

Biografie

 

 

Koos Haijkens, geboren op 18 oktober 1950 te Groningen, volgde de opleiding vrije grafiek en schilderen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij in 1974 afstudeerde. Nadien vestigde hij zich in Abcoude.

Veel van zijn werk ontstaat in series, bijvoorbeeld zijn kleurrijke landschappen, met koeien in de hoofdrol. Zij zijn veelal geïnspireerd door de omgeving van Abcoude of in dat van de Auvergne.

Andere thema’s zijn vrouwen, vaak in eenzame, verstilde situaties, zoals in de serie “Vrouwen in leeg zwembad”. Zijn serie “Spaanse deuren” betreft oude felgekleurde deuren, met veel oog voor detail geschilderd.

 

De serie “Anachronismen” heeft Marilyn Monroe in de hoofdrol en de serie “Zwemmende figuren” is ontstaan uit een fascinatie voor reflectie en vertekening, veroorzaakt door het water.

Koos Haykens exposeert geregeld in Abcoude, Amsterdam (Galerie Raamwerk, Glazen Huis), in Frankrijk (Biollet en Giat), in Denemarken (Silkeborg).

Daarnaast schildert Koos portretten, ook in opdracht.

 

 

Reserveer dit kunstwerk

12 + 3 =

Om te voorkomen dat wij ongewenste mail ontvangen vragen wij u de getallen op te tellen en in te vullen alvorens de aanvraag te versturen.

Algemene informatie

Kurve is in 2015 gestart met de verhuur van een groot deel van de collectie van De Ronde Venen. Stichting Kurve is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente De Ronde Venen.

Bij Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen kunt u kunstwerken lenen. De kunstwerken worden u in bruikleen toevertrouwd door Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen.

Contact informatie

KuRVe

info@kurve.nl

T. 0294 283 250

KvKnummer: 61290741

IBAN: NL07 INGB 0006 6238 30