Simon Sint  –  Riet en knotwilgen

Dit kunstwerk is uitgeleend 
 U kunt dit werk reserveren

Formaat: 49 x 62 cm 

Formaat inclusief lijst: 74,5 x 86,5 cm 

Techniek: aquarel 

KuRVe-ID: SS 09 

 

Biografie

 

Simon Sint, geboren in Amsterdam op 9 juni 1926, bezocht na zijn middelbare school een particuliere tekenschool in Amsterdam.

In zijn carrière als beeldend kunstenaar fascineerden twee soorten landschappen hem: de weidsheid, de luchten en de intimiteit van de polders rond Wilnis, waar hij woonde, en de warmte van het Franse landschap van Argentat in de Dordogne en in het ten oosten daarvan gelegen Corrèze, waar hij lange tijd een gedeelte van het jaar doorbracht. Hij beheerste vele technieken: gouache, aquarel, olieverf, houtsnede en pentekenen. 

Een allergie voor olieverf leidde ertoe dat hij zich ging toeleggen op het aquarelleren. In de collectie van De Ronde Venen zijn uitsluitend aquarellen aanwezig.  Al zijn werken maakte hij bij daglicht, kunstlicht was niet aan hem besteed.

Sint was behalve schilder ook musicus. Als gitarist speelde hij bij de in 1947 opgerichte Chico’s en vanaf het begin van de jaren ’80 vormde hij met andere beeldende kunstenaars de Hot Club des Peintres. Cowboy-stijl en jazz in Franse stijl waren favoriet.

Simon Sint overleed op 24 november 2007 in Wilnis.

Reserveer dit kunstwerk

14 + 11 =

Om te voorkomen dat wij ongewenste mail ontvangen vragen wij u de getallen op te tellen en in te vullen alvorens de aanvraag te versturen.

Algemene informatie

Kurve is in 2015 gestart met de verhuur van een groot deel van de collectie van De Ronde Venen. Stichting Kurve is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente De Ronde Venen.

Bij Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen kunt u kunstwerken lenen. De kunstwerken worden u in bruikleen toevertrouwd door Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen.

Contact informatie

KuRVe

info@kurve.nl

T. 0294 283 250

KvKnummer: 61290741

IBAN: NL07 INGB 0006 6238 30