A.E. van Kempen  –  Figuur

Dit kunstwerk is uitgeleend 
 U kunt dit werk reserveren

Formaat: 17,5 x 15 cm 

Formaat inclusief lijst: 51,5 x 41 cm 

Techniek: gemengde techniek op papier  

KuRVe-ID: AK 01 

Biografie

 

 

Antonius Everdinus (Ton) van Kempen, geboren in 1916 te Haarlem, ging in 1937 naar Zuid-Afrika, waar hij bij de Holland-Afrika Lijn in Kaapstad werk vond. Bij het uitbreken van de oorlog vertrok hij naar het toenmalige Nederlands-Indië, werd er jachtvlieger, en raakte in Japanse krijgsgevangenschap.

Na de oorlog keerde hij naar Nederland terug, maar vertrok in 1947 opnieuw naar Zuid-Afrika. De politiek van apartheid deed hem in 1961 besluiten terug te gaan naar Nederland. Met zijn gezin vestigde hij zich in Abcoude.

 

Hij vond werk bij Vroom en Dreesmann in Amsterdam als bedrijfsleider en later als directiesecretaris. In die jaren nam hij teken- en schilderlessen bij Rinus Duin. Na zijn pensionering wijdde hij zich volledig aan tekenen en schilderen en volgde lessen aan de avondopleiding van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In 1983 kreeg hij een eigen atelier in de voormalige zondagsschool Eben Haëzer, Gein Noord 59 in Abcoude. Daar organiseerde hij diverse tentoonstellingen van eigen werk. In 1986 kreeg hij een tentoonstelling in de Dorpskerk te Abcoude.

Ton van Kempen overleed op 18 april 2013 in Amsterdam.

Reserveer dit kunstwerk

4 + 2 =

Om te voorkomen dat wij ongewenste mail ontvangen vragen wij u de getallen op te tellen en in te vullen alvorens de aanvraag te versturen.

Overige kunstwerken van

Naam kunstenaar

Algemene informatie

Kurve is in 2015 gestart met de verhuur van een groot deel van de collectie van De Ronde Venen. Stichting Kurve is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente De Ronde Venen.

Bij Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen kunt u kunstwerken lenen. De kunstwerken worden u in bruikleen toevertrouwd door Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen.

Contact informatie

KuRVe

info@kurve.nl

T. 0294 283 250

KvKnummer: 61290741

IBAN: NL07 INGB 0006 6238 30