J.H. Wijsmuller  –  Voordijk te Abcoude

Dit kunstwerk is beschikbaar 

Formaat: 34 x 52 cm 

Formaat inclusief lijst: 66 x 81 cm 

Techniek: grafiet op papier 

KuRVe-ID: JW 01 

Biografie

 

 

Jan Hillebrand Wijsmuller, geboren op 13 februari 1855 te Amsterdam, volgde de tekenlessen bij het Genootschap Felix Meritis. Daarna werd hij opgeleid aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam, aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en ten slotte volgde hij lessen aan de Académie des Beaux Arts te Brussel.

Terug in Nederland deed hij inspiratie op in de omgeving van onder meer Kortenhoef en Abcoude. Maar ook Amsterdam, Den Haag en Scheveningen legde hij vast in olieverf en aquarel.

 

Zijn werk rekent men tot de nabloei van de Haagse School. Zijn bijnaam “Jan de Goeierd” kreeg hij door de vele onderscheidingen op talloze tentoonstellingen.

Werk van hem is aanwezig in verschillende musea, onder andere in het Rijksmuseum te Amsterdam.

Wijsmuller overleed op 23 mei 1925 in Amsterdam.

 

Reserveer dit kunstwerk

12 + 2 =

Om te voorkomen dat wij ongewenste mail ontvangen vragen wij u de getallen op te tellen en in te vullen alvorens de aanvraag te versturen.

Overige kunstwerken van

Naam kunstenaar

Algemene informatie

Kurve is in 2015 gestart met de verhuur van een groot deel van de collectie van De Ronde Venen. Stichting Kurve is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente De Ronde Venen.

Bij Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen kunt u kunstwerken lenen. De kunstwerken worden u in bruikleen toevertrouwd door Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen.

Contact informatie

KuRVe

info@kurve.nl

T. 0294 283 250

KvKnummer: 61290741

IBAN: NL07 INGB 0006 6238 30