.

Simon Sint  –  Herfst in Wilnisse polder met Rood Kroos

Techniek: acquarel – Formaat met lijst: 62 x 52 cm, zonder lijst: 44 x 33,5 cm

KuRVe-ID: SS 19      Dit kunstwerk is beschikbaar

Wilt u dit kunstwerk lenen, vul dan het aanvraagformulier bruikleen in met vermelding van het KuRve ID-nummer.
Als het niet beschikbaar is, wordt uw aanvraag op de reserveringslijst geplaatst.

Biografie

 

Simon Sint, geboren in Amsterdam op 9 juni 1926, bezocht na zijn middelbare school een particuliere tekenschool in Amsterdam.

In zijn carrière als beeldend kunstenaar fascineerden twee soorten landschappen hem: de weidsheid, de luchten en de intimiteit van de polders rond Wilnis, waar hij woonde, en de warmte van het Franse landschap van Argentat in de Dordogne en in het ten oosten daarvan gelegen Corrèze, waar hij lange tijd een gedeelte van het jaar doorbracht. Hij beheerste vele technieken: gouache, aquarel, olieverf, houtsnede en pentekenen. 

Een allergie voor olieverf leidde ertoe dat hij zich ging toeleggen op het aquarelleren. In de collectie van De Ronde Venen zijn uitsluitend aquarellen aanwezig.  Al zijn werken maakte hij bij daglicht, kunstlicht was niet aan hem besteed.

Sint was behalve schilder ook musicus. Als gitarist speelde hij bij de in 1947 opgerichte Chico’s en vanaf het begin van de jaren ’80 vormde hij met andere beeldende kunstenaars de Hot Club des Peintres. Cowboy-stijl en jazz in Franse stijl waren favoriet.

Simon Sint overleed op 24 november 2007 in Wilnis.