Gozen Doorn  –  Lege flessen

Dit kunstwerk is uitgeleend 
 U kunt dit werk reserveren

Formaat: 57 x 77,5 cm 

Formaat inclusief lijst: 75 x 95 cm 

Techniek:  gemengde techniek op papier  

KuRVe-ID: GD 02 

Biografie

Gozen Jacobus (Goos) Doorn, geboren op 16 december 1928 te Amsterdam, doorliep de Grafische School aldaar. Na zijn opleiding trok hij eerst zingend en gitaar spelend door Europa om daarna in dienst van Werkspoor te treden. Hij ontwierp daar stands, maakte illustraties voor brochures en voor reclamemateriaal. Ook ontwierp hij het bekende beeldmerk, de gele snor, op de kop van de zogenoemde hondekoptreinen uit 1954. In 1959 vestigde hij zich in Abcoude, in een van de huizen die Werkspoor in de Waardassackerstraat had laten bouwen.

Na zijn tijd bij Werkspoor begon hij eerst een eigen ontwerpstudio, maar trad kort daarna in dienst bij het Amsterdamse Veembedrijf Blauwhoed, later Pakhoed genoemd, waarvoor hij het logo ‘de rode hoed’ ontwerpt.

Eind jaren ’60 koos hij volledig voor een leven als beeldend kunstenaar, hij werkte in aquarel, met drukinkt, gouache en vetkrijt en beeldhouwde in hout. Zijn schildertechniek varieert van fijnlijnmono’s, grafische technieken, plamuurtechniek tot schraaptechniek.

Doorn werd gefascineerd door de vormgeving van de indianen; zijn beeld De Schone Baadster (1984) aan de Burgemeester des Tombeweg in Abcoude, wordt niet voor niets ook wel ‘De Totempaal’ genoemd.

Gozen Doorn overleed op 18 mei 1999 te Abcoude.

Reserveer dit kunstwerk

5 + 13 =

Om te voorkomen dat wij ongewenste mail ontvangen vragen wij u de getallen op te tellen en in te vullen alvorens de aanvraag te versturen.

Algemene informatie

Kurve is in 2015 gestart met de verhuur van een groot deel van de collectie van De Ronde Venen. Stichting Kurve is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente De Ronde Venen.

Bij Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen kunt u kunstwerken lenen. De kunstwerken worden u in bruikleen toevertrouwd door Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen.

Contact informatie

KuRVe

info@kurve.nl

T. 0294 283 250

KvKnummer: 61290741

IBAN: NL07 INGB 0006 6238 30