Hein Kocken  –  Vlucht

Formaat: hoogte 165 cm 

Techniek: plaatstaal 

Locatie: Abcoude, Koppeldijk/Burgemeester Des Tombeweg 

Biografie

 

Hein Kocken, geboren op 26 april 1945 te Utrecht, volgde de opleiding aan de Rijksnormaalschool, de latere Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Daarna studeerde hij twee jaar aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam bij Piet Esser en Theresia van der Pant. In 1969 verhuisde Kocken naar Friesland, waar hij opdrachten kreeg voor monumentaal werk. Hij ging experimenteren met carrosserie-techniek in staal of messing. Kockens beeld Vlucht in Abcoude getuigt daarvan. In de jaren ’80 stopte hij met beeldhouwen en legde zich toe op het ontwerpen van scheepsinterieurs. In 2000 pakte hij zijn bestaan als kunstenaar weer op. Hij opende een galerie in het centrum van Leeuwarden, en legt zich voornamelijk toe op het schilderen.

www.heinkocken.nl;

Marijke Carasso-Kok, ‘Vlucht van Hein Kocken’, in Angstelkroniek 42 (november 2014)

 

Bijzonderheden

 

Dit beeld is in 1994 geschonken door Eugène de By aan de Gemeente Abcoude.

Het beeld stond aanvankelijk voor het Gemeentehuis van Abcoude. Toen dit gebouw in 2011 zijn functie verloor bij de samenvoeging van Abcoude met De Ronde Venen kreeg Vlucht zijn huidige standplaats.

Algemene informatie

Kurve is in 2015 gestart met de verhuur van een groot deel van de collectie van De Ronde Venen. Stichting Kurve is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente De Ronde Venen.

Bij Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen kunt u kunstwerken lenen. De kunstwerken worden u in bruikleen toevertrouwd door Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen.

Contact informatie

KuRVe

info@kurve.nl

T. 0294 283 250

KvKnummer: 61290741

IBAN: NL07 INGB 0006 6238 30