0294 283 250 info@kurve.nl

Jan Desmarets – Trekkracht

 

Formaat: 90 cm hoog 

Techniek: brons 

Locatie: Abcoude, Toren van de Dorpskerk  

Biografie

 

Jan Desmarets, geboren in Ieper, België, op 21 januari 1961, bracht zijn jeugd door in Wervik. Hij studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent.

Desmarets wordt geraakt door de kracht, de lenigheid en schoonheid van dier en mens. Zijn sculpturen geven een vorm van lichtheid, van schijnbaar zweven. Een voorbeeld daarvan is zijn Trekkracht. Die lichtheid vormt een contrast met het materiaal.

Desmarets’ bronzen beelden zijn op talloze plaatsen in de publieke ruimte van België te vinden. Zo staat er aan de kust van Duinbergen een monumentale ijsbeer.

In Brugge heeft hij een galerie.

 

www. jandesmarets.com

 

Bijzonderheden

 

Geschenk van mevrouw Van der Most – de Ridder aan de Gemeente Abcoude bij haar vertrek als burgemeester op 26 april 2004.

Algemene informatie

Kurve is in 2015 gestart met de verhuur van een groot deel van de collectie van De Ronde Venen. Stichting Kurve is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente De Ronde Venen.

Bij Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen kunt u kunstwerken lenen. De kunstwerken worden u in bruikleen toevertrouwd door Kurve Kunstuitleen in de gemeente De Ronde Venen.

Contact informatie

KuRVe

info@kurve.nl

T. 0294 283 250

KvKnummer: 61290741

IBAN: NL07 INGB 0006 6238 30